Φεβ 07 2016

Μένουμε Ευρώπη ή κάνουμε αυτοκριτική;

Φίλε των Μένουμε Ευρώπη και των μνημονίων!

Έχεις αναρωτηθεί…

12341119_10153855292147491_8727093012146838602_n1. Πόσες φορές σου έταξαν ΓΑΠ, Παπαδήμος, Σαμαράς και Τσίπρας ότι θα βγείς από τα μνημόνια?

2. Έχεις αναρωτηθεί γιατί τα τελευταία χρόνια των μνημονίων, την στιγμή  που οι φίλοι σου οι ευρωπαίοι εταίροι σε «σώζουν», η χώρα συνεχίζει να καταρρέει και εσύ να γίνεσαι ακόμη πιο φτωχός? Γιατί έστω, δεν έχεις δει κανένα σημάδι  βελτίωσης 5 χρόνια

τώρα?

3. Έχεις αναρωτηθεί , αφού πετύχαμε το πρωτογενές πλεόνασμα, όπως μας έλεγε ο Σαμαράς, ο Μπάμπης  και τα υπόλοιπα ψευτοΜΜΕ, γιατί δεν βγήκαμε από τα μνημόνια, ή γιατί δεν ήρθαν καλύτερες μέρες?
Το ξεχάσαμε, ε ?

4. Έχεις αναρωτηθεί γιατί μέχρι το 2002 υπήρχε εκτός από υπουργείο οικονομικών και υπουργείο εθνικής οικονομίας, που έκτοτε δεν υπάρχει? Ήρθε το ευρώ , το υπουργείο Εθνικής οικονομίας έφυγε…. Η περιέργεια δεν σε τσίμπησε καθόλου?

5. Έχεις αναρωτηθεί τί σχέση μπορεί να έχει,  ότσν ακούς οτί  η “εταιρία” του κράτους αντιμετωπίζει  χρηματοπιστωτικούς κινδύνους (δηλαδή να κινδυνεύει να μην πληρώσει αγορές και θεσμούς, όχι ότι δεν πληρώνει..), με το ότι εσύ δεν έχεις δουλειά, ο τζίρος πέφτει και η επιχείρηση σου κλείνει ?

6. Έχεις αναρωτηθεί από πού προέρχονται τα έσοδα τους κράτους ? Ίσως και να ξέρεις… από την πραγματική οικονομία (ΑΕΠ)μέσω της φορολογίας! Σωστά ! Μήπως τελικά αν πάει καλά η πραγματική οικονομία , το δημόσιο θα αντλήσει περισσότερα έσοδα για το ταμείο του? Απλή λογική, δεν νομίζεις?  Μήπως η ανάποδη «άποψη»  ότι  αν πάνε καλά τα οικονομικά του κράτους θα πάει και η πραγματική οικονομία καλά, πρόκειται για την μεγαλύτερη απάτη που  σε έχουν κάνει να πιστεύεις τα τελευταία 6 χρόνια της μνημονιακής εποχής για να σε κρατάνε στο χέρι?  Ιδιαίτερα όταν μέσω της κεντρικής τράπεζα της Ελλάδος δεν ασκείται καμιά νομισματική πολιτική, και οι προυπολογισμοί του κράτους είναι ισοσκελισμένοι? (Σε δυακόλεψα λίγο…οκ!)

7. Έχεις παράδειγμα χώρας που μέσα σε 4 χρόνια να έχασε 25% του ΑΕΠ, ακόμη και εν καιρώ πολέμου? Τί, όχι ? Σκέψου και να μην σε έσωζαν αυτοί οι «φίλοι» από την Ευρωζώνη…

8. Έχεις συνειδητοποιήσει ότι αύξηση της φορολογίας τα τελευταία χρόνια και η μείωση μισθών (ιδιωτικού και δημόσιου),  προκαλούν με μαθηματική ακρίβεια ύφεση στην πραγματική οικονομία και ανεργία?

9. Έχεις συνειδητοποιήσει ότι μαζί με το προηγούμενο (8), η επιτηδευμένη στέρηση της ρευστότητας από τις τράπεζες οδηγούν στη λεγόμενη εσωτερική υποτίμηση? Πιστεύεις, ότι έτσι θα έρθει τελικά η πολυπόθητη ανάπτυξη για την πραγματική οικονομία? Έχεις κάποιο παράδειγμα άλλης χώρας ή προχωράς με σβηστά τα φώτα?

10. Έχεις αναρωτηθεί που ακριβώς πάνε τόσα δισ αναχρηματοδοτήσεων των ελληνικών τραπεζών? Αλλά γιατί να το έχεις απορία, ε ?

11. Έχεις αναρωτηθεί γιατί η Ελλάδα έχει αποκλειστεί από το πρόγραμμα  ποσοτικής χαλάρωσης  που απολαμβάνουν οι υπόλοιπες χώρες- φίλοι και εταίροι – της ευρωζώνης για να ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ την οικονομία και τα οικονομικά της χώρας τους? Εμείς, να μη τα βελτιώσουμε με αυτή την χρήσιμη και ουσιαστική μέθοδο?  Έτσι κάνουν οι σοβαρές οικογένειες?

12. Τα χρέη που δημιουργήθηκαν από τις κυβερνήσεις Καραμανλή και Σημίτη με την βοήθεια κυρίως πολυεθνικών τύπου SIEMENS (χορηγίες, μίζες  κτλ), εξάντλησαν την χρηματοπιστωτική ικανότητα της Ελλάδας.  Χάριν σε αυτούς μπήκαμε στα μνημόνια, τώρα αυτοπροσδιορίζονται ως σωτήρες! Το βλέπεις λογικό να συνεχίσεις να τους εμπιστεύεσαι?

13. Αποδέχεσαι την επιλογή άρνησης διεκδίκησης, της διαγραφής δημόσιου χρέους, όταν με  βάση του κανόνες του οργανισμού ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι παράνομο, αθέμιτο και απεχθές? (Πόρισμα προκαταρκτικής έκθεσης ΕΑΔΧ 2015). Επίσης να ξεχάσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις, και τα κατοχικά δάνεια, που κάποιοι οφείλουν στην Ελλάδα…   Αντίθετα, τα χρέη των Γερμανών που δεν ήταν προϊόν παράνομων διαδικασιών, χαρίστηκαν το 1953, με την σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας! Δίκαιο και αλληλέγγυο, δεν συμφωνείς?

14. Όταν  κάποιοι γκρέμιζαν με το PSI την οικονομία του ευρύτερου δημόσιου τομέα, μέσω του συντριπτικού κουρέματος των αξιογράφων, και μην αγγίζοντας αυτά της ΕΚΤ, πιστεύεις ότι το έκαναν για το καλό σου? Όταν  μετέτρεπαν τα ελληνικά ομόλογα ελληνικού δικαίου σε δάνεια αγγλικού δικαίου, πιστεύεις ότι το έκαναν για το καλό σου?

15. Η ανθρωπιστική κρίση που κρύβεται από τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα είναι κάτι που σε απασχολεί ή όλα για σένα είναι η δύναμη του χρήματος, όπου φυσάει εγώ ακολουθώ?

16. Βλέπεις λογικό να ελέγχεται η κυκλοφορία του χρήματος στην Ελλάδα από ένα άλλο κράτος εκτός από το ίδιο το ελληνικό ? Θα δεχόσουν ποτέ το ταμείο (χρήμα) του σπιτιού σου, να το διαχειρίζεται και να το φυλάει ο «καλός» σου γείτονας ? ( λογική του ευρωνομίσματος )

17. Βλέπεις λογικό τη Γενική Γραμματεία Εσόδων να την διαχειρίζεται κάποιος «άλλος» εκτός από το ελληνικό κράτος? Θα δεχόσουν ποτέ το λογιστήριο της επιχείρησης σου , να το διαχειρίζεται ο «καλός» σου συνάδελφος  από μια άλλη επιχείρηση?  ( λογική των μνημονίων )

18. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι σωτήρες φίλοι σου Γερμανοί και λοιποί εταίροι,  δίνουν 3 δισ στην Τουρκία που επιτρέπει παράνομα στους πρόσφυγες να εισέρχονται στην Ελλάδα, ενώ απειλούν σαν κλοτσοσκούφι την χώρα σου την Ελλάδα, ότι θα βγεί από την Σένγκεν, αν δεν τους αφήσει να πνιγούν στην θάλασσα? Ευρωπαϊκή ένωση και ανθρώπινα δικαιώματα ένα πράγμα…, δεν συμφωνείς?

19. Θα ξυπνήσεις όταν οι Γερμανοί θα έχουν αρπάξει όλη την σημαντική δημόσια περιουσία (ακόμη δεν έχεις δει τίποτα…), θα έχουν ισοπεδώσει την ιδιωτική, και όταν η χώρα και οι άνθρωποι θα είναι κατεστραμμένοι, ή θα συνεχίσεις  να ζεις με την ψευδαίσθηση την ενωμένης Ευρώπης? Μήπως δεν το βλέπεις ήδη να γίνεται?

20. Έχεις αναρωτηθεί πόσο γέρνει η ζυγαριά όταν από την μια βάζεις τα δισ που φεύγουν κάθε χρόνο από τον ελληνικό προυπολογισμό για τοκοχρεωλύσια και από την άλλη τις χρηματοδότήσεις του ΕΣΠΑ πλέον τις επιδοτήσεις της ΕΕ ?  Μήπως έχεις αναρωτηθεί πόσα δισ κερδίζει η Γερμανία και οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης  από την εκμετάλλευση της  «διάσωσής» μας κάθε χρόνο, για την οποία τόσο πολύ αγωνιούν?

*** Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις  λίγη αυτοκριτική? Ένα απολογισμό εκτιμήσεων και αποτελεσμάτων της εξαετίας που πέρασε?  Μήπως ήρθε η ώρα να στηρίξεις το σπίτι σου την ώρα που καίγεται πριν σε κάψει και εσένα μαζί?

Όλοι θα θέλαμε μια ενωμένη αλληλέγγυα Ευρώπη, ισότιμων και συνεργαζόμενων εταίρων, αλλά μετά από 6 χρόνια οικονομικού πολέμου από την γερμανοκρατούμενη Ευρώπη ήρθε η ώρα για λίγη αυτοκριτική φίλε μνημονιακέ, φίλε των #menoumeEuropi.


Πες #ΟΧΙ στην νόσο της Στοκχόλμης,
Σταμάτα να ζεις με ψευδαισθήσεις 

Υ.Γ. Στο σκίτσο αποκαλύπτεται η «Γκουέρνικα» του Πικάσσο

manole
manole-elefteroipolites.blogspot.gr
Αρέσει σε %d bloggers: