Φεβ 10 2016

Νέες μειώσεις συντάξεων ζητά ο Στουρνάρας

Νέες μειώσεις συντάξεων για να μείνουμε στο ευρώ!

stournaras12_533_355Τη  νέα μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης ζήτησε  σήμερα το μεσημέρι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ως ένα από τα αναγκαία «εργαλεία» προκειμένου να υπάρξουν απαντήσεις στα τρέχοντα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας.

«Η Ελλάδα πληρώνει υψηλές συντάξεις» είπε μεταξύ άλλων επικαλούμενος και στοιχεία του ΟΟΣΑ και αναφερόμενος στις κύριες, τις επικουρικές αλλά και το εφάπαξ. «Στην Ελλάδα υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία σε βάρος των νέων γενεών. Έχουμε πολύ μεγάλη δαπάνη συντάξεων, άρα μικρές δυνατότητες για άνεργο, επιμόρφωση μκαι οικογενειακές παροχές. Πρέπει να επιλεξουμε το μέγεθος εκείνο και το μέσο με το μικρότερο κόστος για το σύνολο της κοινωνίας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Παράλληλα τόνισε πολλές φορές με ιδιαίτερη έμφαση πως πρέπει να κλείσει το ταχύτερο η πρώτη αξιολόγηση, και απηύθυνε πρόσκληση για συνεπή υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα με τη μνημονιακή συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού. Αίσθηση δε προκάλεσε η επιμονή του στην ανάγκη να υπάρξει πολιτική σταθερότητα και κοινωνική συναίνεση, ενώ έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου για τις οικονομικές και άλλες επιπτώσεις από τις διαστάσεις του προσφυγικού.
Αρέσει σε %d bloggers: