Φεβ 10 2016

Χωρίς πολιτικό υποκείμενο ξεκίνησε το Κόμμα του Βαρουφακη

πολιτικό υποκείμενο

'DIEM25_Από «πάνω» προς τα κάτω, άνθρωποι με μια σειρά προβληματισμών και σκέψεων για την Ευρώπη αλλά χωρίς ευρωπαϊκό λαό -και άρα πολιτικό υποκείμενο-  ξεκίνησε την πολιτική πορεία του το Κόμμα #Diem25 του Γιανη Βαρουφακη.
Αντί σχολίου μια φράση του ROUSSEAU για τον Λαό ως πολιτικό υποκείμενο :
«Πριν εξετάσουμε, λοιπόν, την πράξη με την οποία ένας λαός εκλέγει ένα βασιλιά (συμπληρώνω φτιάχνει κόμμα ή οργανώνεται  πολιτικά), θα ήταν καλό να εξετάσουμε την πράξη με την οποία ένας λαός γίνεται λαός. Καθώς αυτή η πράξη, όντας αναγκαστικά προγενέστερη της άλλης, είναι στ’ αλήθεια θεμέλιο της κοινωνίας.»

Στην πραγματικότητα χωρίς ευρωπαϊκό λαό δεν υπάρχει βάση για Eνωμένη Eυρωπη ή για ευρωπαϊκό κίνημα-κόμμα.
Το μόνο που θα κάνει το Diem 25 είναι να καταγγείλει την γραφειοκρατία, την έλλειψη δημοκρατίας, την έλλειψη συνοχής και να βαλτώσει στην γενικότητα αδύναμο να υπηρετήσει τους λαούς.
Κυρίως γιατί δεν υπάρχει ένας ευρωπαϊκός λαός με κοινά συμφέροντα. Αντιθέτως υπάρχουν τοπικά συμφέροντα  τα οποία δεν δύναται να εκφραστούν χωρίς να είναι ανταγωνιστικά άλλων λαών.
Οι πιθανότητες επιτυχίας του εγχειρήματος τείνουν στο μηδέν. Δείτε την  παρουσίαση (Ελληνική μετάφραση)
1 Σχόλιο

  • Ισόνομος πολίτης on 11 Φεβρουαρίου 2016 at 08:41

  Μία ειλικρινής ομολογία του ανθρώπου που δυστυχώς ελέω Θεού για τους 7 πρώτους ολόκληρους μήνες του 2015 διαφέντευε την Εθνική μας Οικονομία
  Δηλώνει λοιπόν ο «πολύς» Γιάνης Βαρουφάκης:
  «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι απέτυχα. Και η κυβέρνησή μας συνθηκολόγησε, παραδόθηκε σε ένα πρόγραμμα το οποίο ήταν σχεδιασμένο να αποτύχει και στο οποίο δεν πιστεύει κανείς – ούτε ο δρ. Σόιμπλε ούτε το ΔΝΤ ούτε ο κ. Ντράγκι ούτε ο κ. Τσίπρας, κανείς. Προφανώς επρόκειτο για θεαματική αποτυχία»
  Τώρα τι γίνεται όμως?
  Από την έξοδό μας από το 2ο μνημόνιο που θα είχαμε την 28η Φεβρουαρίου 2015, μπήκαμε στο «3ο» και για τα τρία επόμενα χρόνια, θα φορτωθούν στις πλάτες του απλού Έλληνα πολίτη του μόχθου και της καθημερινής αγωνίας άλλα 14 ολόκληρα δις €..
  Και δεν φτάνει αυτό, έχουμε από πάνω και μια ανίκανη «κυβέρνηση Τσίπρα» που χειροτερεύει περισσότερο τα πράγματα με την απραξία, την ανικανότητα και την άγνοια της.
  Τι να πεις?
  Θα επαναλάβω για μια ακόμη φορά το:
  Ο καλός Θεούλης να βάλει το χέρι του…

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: