Φεβ 12 2016

ΛΑΕ: Αυθαίρετος ο περιορισμός των τηλεοπτικών αδειών

περιορισμός

laiki-enotita-simaΕυθεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Λαϊκή Ενότητα, με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Η ρύθμιση της κυβέρνησης, επισημαίνει η ΛΑΕ, σε κανένα βαθμό δεν πρόκειται να

χτυπήσει τη διαπλοκή και την κατευθυνόμενη πληροφόρηση. Απλώς, θα τις αναπαράξει με άλλο τρόπο, σπεύδει να διευκρινίσει.

Όπως εξηγείται, ο περιορισμός του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών είναι αυθαίρετος και μη αιτιολογημένος, ενώ σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν μπορεί από μόνος του να εγγυηθεί αντικειμενική ενημέρωση και ποιοτική ψυχαγωγία.

«Η απουσία θεσμών δημοκρατικού κοινωνικού ελέγχου της ποιότητας της ενημέρωσης, επιτροπών δεοντολογίας και ποιότητας, η άρνηση κατοχύρωσης της πραγματικής ανεξαρτησίας των δημοσιογράφων από παρεμβάσεις της ιδιοκτησίας των σταθμών, η έλλειψη σαφών κατευθύνσεων για το είδος των προγραμμάτων που θα εκπέμπονται, σημαίνουν ότι και τα 4 νέα κανάλια θα συνεχίσουν να προσφέρουν χειραγωγημένη ενημέρωση και κακής ποιότητας ψυχαγωγία» αναφέρει η ΛΑΕ.

Μόνος τρόπος για να ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο της παραπληροφόρησης και της χειραγώγησης είναι ένα ριζικά νέο θεσμικό πλαίσιο που να κατοχυρώνει την τηλεοπτική ενημέρωση και ψυχαγωγία ως δημόσιο αγαθό και όχι ως εμπόρευμα, καταλήγει, σχετικά.

πηγη
Αρέσει σε %d bloggers: