Φεβ 13 2016

Ο υποχωρητικότερος πρωθυπουργός δίνει και το ΤΑΙΠΕΔ ως εγγύηση για όσα συμφώνησε

Ο υποχωρητικότερος
tsipras708xeria

Ο υποχωρητικότερος

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να υποχωρήσει σε ένα θέμα που για καιρό αποτέλεσε λεκτικά την “κόκκινη” γραμμή του!

Πρόκειται για το Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, ένα ζήτημα για το οποίο η ελληνική πλευρά είχε ασκήσει… βέτο όσον αφορά τη θέση του επικεφαλής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Αγορά”, μαζί με το φορολογικό και το ασφαλιστικό πρέπει να

περάσει από τη Βουλή και το νομοσχέδιο για το νέο Ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, υπάρχει ήδη προσχέδιο στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, το οποίο προβλέπει ότι ο πρόεδρος του Ταμείου θα ορίζεται από τους δανειστές!!  Πιθανόν να είναι ξένος, ενώ στα περιουσιακά στοιχεία προς πώληση εντάσσονται ολόκληρη η Εθνική ακίνητη περιουσια του Δημοσιου το ΤΑΙΠΕΔ, οι τράπεζες, οι θυγατρικές τους, οι ΔΕΚΟ και όλα τα κρατικά ακίνητα τις  επικράτειας

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νέο Ταμείο θα έχει έδρα την Αθήνα, αλλά ουσιαστικά θα διοικείται από το… Λουξεμβούργο και τους εταίρους! Το εποπτικό διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου θα είναι πενταμελές. Τα τρία μέλη θα επιλεγούν από την κυβέρνηση και τα δύο από την Κομισιόν και τον ESM, με δικαίωμα όμως να ορίσουν εκείνοι τον πρόεδρο, είτε Έλληνα είτε ξένο!

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, σε ορίζοντα 30ετίας στο Ταμείο πρέπει να δημιουργηθεί αποθεματικό 50 δισ. ευρώ, που θα χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση του τρίτου δανείου που έλαβε η Ελλάδα το καλοκαίρι.
 

Αρέσει σε %d bloggers: