Φεβ 13 2016

Νέα πρόκληση της Τουρκίας: Πολεμικό σκάφος αμφισβήτησε την υφαλοκρηπίδα

ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕ ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΝΑΥΛΩΣΕΙ Η ΔΕΗ

yfalokripida708

Νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε νότια της Καρπάθου με αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, το Iταλικό ερευνητικό πλοίο «Odin Finder» που έκανε έρευνες για πόντιση καλωδίου  ανάμεσα σε Κάρπαθο και Ρόδο κινείτο στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκική κορβέτα Bodrum πλησιάσε ιταλικό πλοίο που έχει ναυλώσει η ΔΕΗ  και ζήτησε από τον κυβερνήτη να εγκαταλείψει την περιοχή, γιατί κάνει έρευνες στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Το πλοίο βρισκόταν σε διεθνή ύδατα και σαφώς έκανε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, την οποία όμως η Τουρκία δεν αναγνωρίζει.

Τότε εμφανίστηκε η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ¨» που συνοδεύει το εμπορικό πλοίο και η τουρκική κορβέτα απομακρύνθηκε. Οι έρευνες συνεχίζονται κανονικά.

Δεν θεωρεί παρενόχληση ο εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ αντιπλοίαρχος Βασ. Μπελετσιώτης το πρωινό περιστατικό με την τουρκική φρεγάτα στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καρπάθου. Αυτό απάντησε σε σχετική ερώτηση του Onalert για το περιστατικό.

Το περιστατικό συνέβη ενώ η Άγκυρα ετοιμάζεται να βγάλει στο Αιγαίο το τουρκικό πλοίο Τσεσμέ για έρευνες στα διεθνή ύδατα ανάμεσα στην Εύβοια, τα Ψαρά και την Σκύρο.

Το υπουργείο Άμυνας έχει ενημερώσει το υπουργείο Εξωτερικών καθώς το Τσεσμέ δεν έχει ζητήσει άδεια από τις αρχές όπως προβλέπεται το διεθνές δίκαιο.
Αρέσει σε %d bloggers: