Φεβ 14 2016

Ο Σόιμπλε θυμίζει την πρόταση για Grexit για να ρίξει τον μουτζούρη των Μνημονίων στο Βενιζέλο.

Ο Σόιμπλε θυμίζει την πρόταση για Grexit για να ρίξει το μουτζούρη των Μνημονίων και της καταστροφής μας στο Βενιζέλο.

kdgtΟ στόχος του είναι να αποσείσει τις ευθύνες του για τα εγκληματικά μνημόνια της Γερμανίας και το πλιάτσικο σε βάρος του ελληνισμού και να ρίξει αυτή την ευθύνη στον Βενιζέλο και στους Έλληνες μνημονιακούς.

Περεταίρω -για να μειωθούν κι άλλο οι ευθύνες τους-, κρατάνε και το ΔΝΤ στο τραπέζι και βάζουν την Ελληνική Βουλή να ψηφίζει τα όσα αποφασίσουν στο Βερολίνο.

Τα όσα έχουν κάνει οι γερμανοί σε βάρος μας έξι χρόνια είναι ασύλληπτα. Η Ελληνική κρίση έχει ξεπεράσει κάθε ιστορικό προηγούμενο οικονομικής κρίσης. Το πλιάτσικο είναι καθημερινό. Πριν λίγες εβδομάδες, οι γερμανοί μας πήραν 14 αεροδρόμια «για κάτι παραπάνω από 1 δις» ενώ έχουν βάλει στο μάτι το ΤΑΙΠΕΔ και θέλουν να το μεταφέρουν στο Λουξεμβούργο.

Πήραμε χιλιάδες μέτρα και δεκάδες δόσεις κάνοντας πλήρη εφαρμογή των συμφωνηθέντων στα μνημόνιά τους, με αντάλλαγμα δόσεις που κατέληγαν σε γερμανικές τράπεζες. Η ύφεση καθώς και η οικονομική και κοινωνική καταστροφή που προκλήθηκε είναι ανυπολόγιστη. Εξαφάνισαν το ένα τέταρτο που εθνικού μας πλούτου, κατέστρεψαν την μεσαία τάξη και την επιχειρηματικότητα, μπλόκαραν τις καταθέσεις, καταχρέωσαν τους πάντες και συνεχίζουν.

Ο Σόιμπλε έχει ανάγκη να θυμίζει την απόρριψη της πρόταση του για Grexit για να αποσείσει τις ευθύνες της Γερμανίας για την τωρινή  καταστροφή.

Το καπιταλιστικό σύστημα είναι σκληροί αριθμοί και λογικές. Τα χρήματα δεν φτάνουν πλέον για όλους μας. Για να φτάσουμε στο βιοτικό επίπεδο προ κρίσης, χρειάζεται να μειωθεί ο πληθυσμός κατά ένα τέταρτο όσο δηλαδή και το ΑΕΠ. Να μεταναστεύσουν ή να «χαθούν» δυόμιση εκ. άνθρωποι. Μόνο τότε θα αντέχει η οικονομία το κοινωνικό κράτος, τους μισθούς και τις συντάξεις που έχουμε σήμερα. Οι Έλληνες πρέπει να φύγουν στην οικονομική προσφυγιά- μετανάστευση, εξέλιξη που ήδη συμβαίνει και θα ενταθεί. Τα παιδιά μας ήδη φεύγουν.

Οι μνημονιακοί έχουν καταφέρει να περάσουν στην Ελληνική κοινωνία την θέση ότι η έξοδος από το ευρώ είναι αντεθνική πρόταση. Σε αυτό το πλαίσιο, περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Σόιμπλε πρότεινε το 2011 στο Βενιζέλο την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ για κάποια χρόνια με αντάλλαγμα τεράστια βοήθεια και αυτός αρνήθηκε.

Όμως ο Σόιμπλε παρεμβαίνει για να θυμίζει ότι για την κατάντια μας φταίει ο Βενιζέλος. Υπενθυμίζει συνεχώς ότι είπε στο Βενιζέλο ότι: «[…] η έξοδος από το ευρώ θα έπληττε τη χώρα άπαξ και θα είχε αποφευχθεί η «ατελείωτη διαδικασία» των σκληρών μέτρων για τους έλληνες πολίτες». Θεωρώντας ότι θα είναι δύσκολο για την Ελλάδα να λύσει τα προβλήματα της οικονομίας χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος.

Ο Σόιμπλε λέει αλήθειες για τα οικονομικά μεγέθη κι αυτό στην πολιτική γενικά σπανίζει. Οπότε εμφανίζεται, γίνεται για λειτουργήσει ως ελαφρυντικό για αυτόν που τις λέει. Η καταστροφή της Ελλάδα είναι ανυπολόγιστη και η λύση δεν θα έρθει χωρίς εθνικό νόμισμα και υποτίμηση.

Ο Σόιμπλε τα λέει αυτά δημόσια ως απολογία στο διεθνές κοινό που βλέπει την σκληρή τύχη της Ελλάδας και το επερχόμενο Grexit και κατηγορει του Γερμανούς.

Στην πραγματικότητα εμφανίζεται με ρόλο «σου-τα-λεγάκια» όχι για να μας προτείνει έξοδο άλλα για να δείξει διεθνώς ότι η αρχική άποψή του έχει δικαιωθεί και να ρίξει τις ευθύνες της αδιέξοδης παραμονής στον Βενιζέλο και τους μνημονιακούς.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Larissanet την 11/2/2016Αρέσει σε %d bloggers: