Φεβ 19 2016

Α/ΓΕΕΘΑ σε Χρυσή Αυγή : Οι πατεράδες μας πολέμησαν Φασίστες και Ναζί!

Σκληρή απάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής

arxigos_geetha_548542720Σκληρή απάντηση στις προκλήσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, στη διάρκεια της διαβαθμισμένης λόγω των απορρήτων εγγράφων- συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής την περασμένη Τρίτη.

Η απάντηση αποδεσμεύθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, λόγω του απορρήτου της συνεδρίασης. Σε αυτήν, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισημαίνει ότι κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ευθεία βολή εναντίον του δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Η απάντηση αποδεσμεύθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, λόγω του απορρήτου της συνεδρίασης,

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πλήρη συνείδηση και απόλυτη προσήλωση στην αποστολή τους, όπως αυτή ορίζεται, αποκλειστικά και μόνο, από το σύνταγμα και τους νόμους. Ως εκ τούτου αποτελούν δομικό στοιχείο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και κάθε προσπάθεια υπονόμευσης τους είναι ευθεία βολή εναντίον του», ανέφερε ο κ. Αποστολάκης.

Τόνισε ακόμη ότι «οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας είναι υπερήφανοι για την αποστολή που τους έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός και -αν χρειαστεί- θα πράξουν το καθήκον τους με την ίδια αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση που οι πατεράδες τους πολέμησαν τον φασιστικό και ναζιστικό εισβολέα, αποσπώντας τον παγκόσμιο σεβασμό και αναγνώριση».

Τη στάση της Χρυσής Αυγής καταδίκασε και η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.) με ανακοίνωση της.

«Η με κάθε μέσο προσπάθεια της Χ.Α. για προβολή μιας δήθεν πατριωτικής στάσης, στοχεύει άμεσα στη συσκότιση της ιταμής πρόθεσης για διάχυση του ναζιστικού δηλητηρίου στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της στην κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής είναι αποκαλυπτική», σημείωσε η Ένωση, χαρακτηρίζοντας τα στελέχη της Χρυσής Αυγής ως ιδεολογικούς απογόνους των συνεργατών των κατακτητών στη διάρκεια της γερμανικής κατοχή
Αρέσει σε %d bloggers: