Φεβ 20 2016

Ευρωσκεπτικιστές vs Ευρωλιγούρια

Ο ευρωσκεπτικισμός είναι η λύση

ellada_bretania

Η Βρετάνια είναι εκτός Σεγκεν εκτός Ευρω και της κάνουν τεμενάδες για να μείνει στην ΕΕ
Η Ελλάδα είναι μέσα στην Σεγκεν και στο Ευρω έχει χρεοκοπήσει, έχει παραδώσει τα πάντα, ενώ οι εταίροι ξεφτιλίζουν τους Έλληνες, τους έχουν για κλωτσιές και τους απειλούν με Grexit.

Η διαφορά είναι ότι το 55% των Βρετανών θα ψήφιζε για να βγει η χώρα από την ΕΕ και αυτό είναι για την Βρετάνια το μεγάλο της διαπραγματευτικό όπλο. Στον αντίποδα σχεδόν 6 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι στο ευρώ πάση θυσία.

Είμαστε ευρωλιγούρια σε ποσοστό εθνοκτόνο.

Γύρω μας βλέπουμε ότι κάθε χώρα επιλέγει την σχέση της με την ευρωπη ανάλογα με το εθνικό της συμφέρον. Επιλεγεί πόση Ευρώπη -και πια κομμάτια της Ευρώπης- την συμφέρει να υιοθετήσει ή να εφαρμόσει, και για πόσο.

Η ευθύνη μας είναι συνολική.

Πιο υπεύθυνη από όλους είναι η ελληνική πολιτική διανόηση που δεν έχει πάψει πιθηκίζει, να αναμασά και να αναλύει με βάση παραχωρημένες ψυχροπολεμικές ιδέες σχεδόν 30 χρόνια μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου.

Από κοντά και μια εφιαλτική πολιτική Ελιτ που το μόνο που έκανε, σαν ξέσπασε η κρίση, ήταν να ενοχοποιήσει τους φτωχούς και να βγάλει τα λεφτά της εκτός Ελλάδος για να τα ασφαλίσει, και μια οικονομική ελιτ που έπιασε παρτίδες με τους Γερμανούς για να συμμετέχει στο πλιάτσικο της Ελλάδας.

Το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση έλειψε και ακόμη απουσιάζει, όπως νωρίτερα έλειψε ένα σχέδιο ή μια «επεξεργασία» βιώσιμης επιλεκτικής σχέσης με την «υπόθεση Ευρώπη». Το στοιχείο αυτό είναι η αιτία της σημερινής πολύπλευρης ελληνικής κρίσης.

Ευρωσκεπτικιστές vs Ευρωλιγούρια

Κατά τα λοιπά σήμερα η ευρωσκεπτικιστική Βρετανία κέρδισε ευνοϊκούς όρους παραμονής στην ΕΕ. Ειδικότερα όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ  πέτυχε:

 • Την αυτονομία ο Σίτι του Λονδίνου από τις παρεμβάσεις των Βρυξελλών.
 • Το δικαίωμα να εποπτεύει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις αγορές της.
 • Το δικαίωμα να αρνηθεί επιδόματα σε νεοαφιχθέντες εργαζόμενους από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ για τα τέσσερα πρώτα χρόνια στη χώρα.
 • Την εξαίρεση της Βρετανίας από αναφορές σε ολοένα μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Ενώ η Ελλάδα των ευρωλίγουρων  διεκδικεί απλώς να μην πάρει άλλα υφεσιακά μέτρα και την απειλούν με Grexit για πολοστή φορά
1 Σχόλιο

  • Ισόνομος πολίτης on 22 Φεβρουαρίου 2016 at 08:45

  Επιφανειακές, αστήρικτες και ανιστόρητες συγκρίσεις και αιτιάσεις:
  • Βρετανία επί 4 και πλέον αιώνες μια αποικιοκρατική χώρα όπου στις κτήσεις και τις αποικίες της δεν έδυε ποτέ ο ήλιος
  • Ελλάδα 400 χρόνια τουρκοκρατία, κατεστραμμένη από τους Ιταλλογερμανούς φασίστες και αποτελειωμένη από ένα 5χρονο σκληρό και αιματηρό εμφύλιο..
  • Βρετανία μία επικυρίαρχη οικονομικά χώρα με ένα ισχυρό εγχώριο νόμισμα, υψηλούς βιομηχανικούς δείκτες και σχεδόν μηδενικά ποσοστά ανεργίας
  • Ελλάδα με μεταναστευμένο το 30% του εργατικού της δυναμικού, βιομηχανική και βιοτεχνική παραγωγή χαμηλότεροι και από την Πορτογαλία, τεράστιες αμυντικές δαπάνες, τα 38 τελευταία χρόνια ένα πληθωσμένο εγχώριο νόμισμα και με τον ξερότοπο την Αττική της να συγκεντρώνει το 60% του ενεργού της πληθυσμού. Ένας ενεργός πληθυσμός που μόνο το 25% του έχει πανελλήνια εμβέλεια και ανταπόκριση (με το υπόλοιπο δε 75% φυσικά να υποαπασχολείται και να παρασιτοβιεί).
  • Μπορεί στη Βρετανία (στην Αγγλία κυρίως) να επιθυμούν κατά 55% την έξοδο τους από την Ε.Ε , όμως το ποσοστό στην Ελλάδα που επιθυμεί να παραμείνει η Χώρα εντός € ιδιαίτερα ΤΩΡΑ είναι πάνω από το 82% (και όχι 60% που αναφέρεται πιο πάνω)
  Ελλάδα εκτός Ε.Ε και € σημαίνει, ΕΘΝΙΚΗ καταστροφή από κάθε άποψη και κυρίως για τους λόγους που πλειστάκις έχω αναλύσει σε αυτό εδώ τον Ιστότοπο.
  Οι πολιτικές «μειονότητες» κάθε μορφής και χρώματος μπορεί να επιθυμούν τα «δικά» τους, όμως εμείς οι φιλοευρωπαϊστές θα παραμείνουμε σταθεροί και αταλάντευτοι στο € και την Ε.Ε για το συμφέρον της Πατρίδας..

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: