Φεβ 21 2016

Όταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υποχώρησαν ανάγοντας το Δημοψήφισμα στην μεγαλύτερη Μπλόφα της Ιστορίας

Μέρκελ Ολαντ σκέφτηκαν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ τελικά αποδέχτηκαν να τους πληρώνουμε με υφεσιακά μέτρα και λιτοτητα για να μένουμε, λέει το ρεπορταζkai-i-agkela-merkel-eixe-proteinei-eksodo-tis-elladas-apo-to-euro

 Η Ανγκελα Μέρκελ, κι όχι μόνον ο Β. Σόιμπλε,  μελέτησαν το Grexit πέρυσι το καλοκαίρι. Ουσιαστικά η γερμανίδα καγκελάριος συμμερίζονταν την πρόταση του υπουργού Οικονομικών  της καθώς δεν έβλεπε άλλο δρόμο για

την Ελλάδα παρά την εξοδο της από την ΕΕ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, το θέμα τέθηκε μετ  επιτάσεως τον Ιούλιο του 2015. Οκτώ ημέρες μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, στο οποίο προσέφυγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στις 6 Ιουλίου η Μέρκελ παρακάθησε σε δείπνο που της παρέθεσε στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο Φρανσουά Ολάντ. Εκεί, η καγκελάριος, ουσιαστικά παρουσίασε την πρόταση Σόιμπλε, ρίχνοντας στο τραπέζι το ενδεχόμενο προσωρινής εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Το συντριπτικό ποσοστό υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα, κατά τη Γερμανίδα καγκελάριο, δεν άφηνε κανένα περιθώριο μιας άλλης αποδεκτής λύσης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, Η αντίδραση του  Γάλλου πρόεδρου ήταν να πει  στην καγκελάριο ότι η απόφαση για Grexit, δεν θα ήταν μόνο προσωρινή καθώς θα ήταν δύσκολο να αντιστραφεί τα επόμενα χρόνια.

Πέντε ημέρες μετά στις Βρυξέλλες κυκλοφορούσε στα email των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ επισημα η πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Οι  ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα υποχωρούσαν ανάγοντας το Δημοψήφισμα στην μεγαλύτερη Μπλόφα της Ιστορίας
Αρέσει σε %d bloggers: