Φεβ 22 2016

Πίσω από το Μπλε της Ενωμένης Ευρώπης…ο Εφιάλτης

Νορβηγοί «Στρατιώτες του Όντιν» σε  καθήκοντα πολιτοφυλακής.

sengken-5Γερμανοί πανηγυρίζουν για την φωτιά σε κοιτώνα προσφύγων Νορβηγοί «Στρατιώτες του Όντιν» «περιπολούν»  στους  δρόμους νορβηγικών πόλεων.

Ομάδες αυτοάμυνας με την ονομασία «Στρατιώτες του Όντιν» πραγματοποίησαν το σαββατοκύριακο περιπολίες στους δρόμους νορβηγικών πόλεων

δείχνοντας ότι το  ρατσιστικό φαινόμενο που έκανε την εμφάνισή του στη Φινλανδία, διαδίδεται στη βόρεια Ευρώπη εξαιτίας της μεταναστευτικής κρίσης.

Πολλές δεκάδες άνδρες, μερικοί ντυμένοι με μαύρα μπουφάν που έφεραν ένα λογότυπο που υποτίθεται ότι αναπαριστούσε ένα κράνος των Βίκινγκς, συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε πόλεις όπως οι Στάβανγκερ, Ντράμεν και Κρίστιανσαντ, ανακοινώθηκε σήμερα από το εν λόγω κίνημα.

«Επιθυμούμε οι δρόμοι να είναι ασφαλείς, επιθυμούμε να απαλλαγούμε από την εγκληματικότητα που παρατηρούμε σήμερα στη Νορβηγία, όπου η αστυνομία δεν καταφέρνει να την αντιμετωπίσει», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των «Στρατιωτών του Όντιν», ο Ρόνι Άλτε.

«Πουλάνε ναρκωτικά, τα κορίτσια πέφτουν θύματα θωπειών, σημειώνονται επιθέσεις και βία».

Το κίνημα αυτό, το οποίο έχει επίσης πλοκάμια στη Δανία και τη Σουηδία, μιμείται ένα κίνημα της ακροδεξιάς που ιδρύθηκε πέρυσι στη Φινλανδία.

Η νορβηγική αστυνομία δήλωσε «συνολικά επιφυλακτική έναντι ομάδων όπως οι Στρατιώτες του Όντιν».

«Δεν είναι αποδεκτό οργανώσεις να δρουν ή να δίνουν την εντύπωση ότι αποτελούν μια μορφή αυτοάμυνας πολιτών (…) Μόνο η αστυνομια είναι εξουσιοδοτημένη να ασκεί την αστυνομική εξουσία». πρόσθεσε.

Στην Ντράμεν, η αστυνομία έλεγξε το Σάββατο τα μέλη της περιπόλου για να διαπιστώσει την ταυτότητά τους και να επιβεβαιώσει ότι δεν έφεραν όπλα. Στην Κρίστιανσαντ, στους «στρατιώτες» δεν επετράπη παρά να διανείμουν καφέδες και γλυκά.

Σε ετήσια έκθεσή τους που δημοσιοποίησαν στις 9 Φεβρουαρίου, οι νορβηγικές υπηρεσίες πληροφοριών (PST) ανέφεραν πως «η απειλή από κύκλους της ακροδεξιάς αυξάνεται στη Νορβηγία» εξαιτίας της μεταναστευτικής κρίσης.

πληροφορίες aixmi.gr
Αρέσει σε %d bloggers: