Φεβ 22 2016

« 15 ημέρες για να σωθεί η Ελλάδα από το χάος»

Ενώ η ευρωπαικη μας περιπέτεια μας πάει όλο και πιο κάτω έρχεται δημοσίευμα της Les Echos:» 15 ημέρες για να σωθεί η Ελλάδα από το χάος »

europe-migrants-slovenia«15 ημέρες για να σωθεί η Ελλάδα από το χάος» αναφέρει σε δημοσίευμα της η βελγική εφημερίδα Les Echos, και στο ρεπορτάζ περιγράφεται η δραματική κατάσταση που θα επικρατήσει στην Ελλάδα σε περίπτωση που προχωρήσουν τα σχέδια για κλείσιμο των συνόρων.

Αναφέροντας τα όσα συνέβησαν στη σύνοδο κορυφής της προηγούμενης εβδομάδας η εφημερίδα γράφει ότι «η κατάσταση στην Ευρώπη επιδεινώνεται καθώς υπάρχει μονομερές κλείσιμο συνόρων με την Αθήνα να φοβάται την απομόνωση».

«Με το μονομερές κλείσιμο των συνόρων οι χώρες της ΕΕ επιδεινώνουν αντί να λύνουν τα προβλήματα. Η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση αν οι μετανάστες μπλοκαριστούν στο δρόμο προς την ΠΓΔΜ (όπου ήδη συμβαίνει με τους Αφγανούς)» γράφει η εφημερίδα και παραθέτει το δραματικό σχόλιο Ευρωπαίου διπλωμάτη: «Η Ελλάδα θα μπορούσε να μετατραπεί (σ.σ. σε μια τέτοια περίπτωση) σε έναν απέραντο λάκκο προσφύγων».

πηγη
Αρέσει σε %d bloggers: