Φεβ 24 2016

Πολιτιστική πρωτεύουσα Παρουσιάστηκε η πρόταση της Λάρισας

ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2021201602241524092813

Σήμερα, στην Αθήνα, δεκαμελής ομάδα, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης κ. Απόστολο Καλογιάννη, παρουσίασε την πρόταση της Λάρισας, για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, στην Επιτροπή

Αξιολόγησης που αποτελείται από δέκα εκπρόσωπους των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και δύο εμπειρογνώμονες που όρισε το Υπουργείο Πολιτισμού.

Τα μέλη της ομάδας παρουσίασαν την πρόταση για 30 λεπτά και ενημέρωσαν την επιτροπή για την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε επίπεδο οργάνωσης, κινητοποίησης και προώθησης τοπικών και διακρατικών συνεργασιών. Στη συνέχεια, για 45 λεπτά, απάντησαν σε σειρά ερωτήσεων που έθεσε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων και παρείχαν διευκρινήσεις επί συγκεκριμένων σημείων της πρότασης.

Μετά την παρουσίαση, ο Δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης δήλωσε σχετικά:

«Στις 30 Νοεμβρίου καταθέσαμε μία πρόταση αντάξια του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης όπως τη φαντάστηκαν και τη συν-διαμόρφωσαν οι φορείς και οι πολίτες της Λάρισας. Σήμερα υποστηρίξαμε αυτή την πρόταση και μεταφέραμε στην Επιτροπή Αξιολόγησης την αίσθηση σκοπού, την αυτοπεποίθηση, τον ενθουσιασμό και τελικά τη βεβαιότητα ότι η Λάρισα μπορεί να υλοποιήσει ένα πολιτιστικό έργο με ευρωπαϊκή σημασία και απήχηση. Είμαστε αισιόδοξοι.»

Στην ομάδα παρουσίασης / υποστήριξης της πρότασης της Λάρισας, συμμετείχαν επίσης: ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνος Σάπκας, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Γιώργος Δαμ. Βουλγαράκης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Γιώργος Σάρλης, η Διευθύντρια Δημιουργικού, Επικοινωνίας & Ψηφιακού Περιεχομένου κα. Όλγα Σταυροπούλου, ο Συντονιστής του Έργου, κ. Χάρης Τσίτουρας, το μέλος της Επιτροπής Καλλιτεχνικού Προγράμματος και Υπεύθυνος Ανάπτυξης Κοινού κ. Κώστας Λαμπρούλης, η Εκπρόσωπος της Ελασσόνας στη Διαπεριφερειακή Επιτροπή Διασύνδεσης κα. Ευαγγελία Ράπτου, ο Υπεύθυνος Έρευνας – Τεκμηρίωσης κ. Δημήτρης Ζαφειριάδης και ο Υπεύθυνος Σύνταξης – Περιεχομένου, κ. Κυριάκος Λίγκας.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, ώρα 17:30, με συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Πολιτισμού.

πηγη
Αρέσει σε %d bloggers: