Φεβ 24 2016

Όπως ήταν αναμενομενο μας πούλησαν οι εταίροι στο προσφυγικό

Δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα έκλεισαν τα σύνορα.  Τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας μισακά…

_1--3-thumb-largeΤη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής το βράδυ της Τετάρτης.

Είχαν προηγηθεί σχετικές επικοινωνίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά η οποία ζήτησε πρώτη να υπάρξει σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός στην παρέμβαση του στη Βουλή μίλησε για τις δυσκολίες αλλά και την αδυναμία διαχείρισης της κρίσης από την ΕΕ.

Οι συμφωνίες είτε τηρούνται απ όλους είτε δεν υπάρχουν συμφωνίες.Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συναινέσει από δω και στο εξής σε συμφωνίες αν δεν υπάρξει υποχρεωτικός διαμοιρασμός των βαρών στα κράτη μέλη

«Η διαχείριση της κρίσης από την Ευρώπη είναι απογοητευτική» τόνισε και ξεκαθάρισε πως είτε οι κοινοί κανόνες ισχύουν για όλους είτε δεν ισχύουν.

«Οι συμφωνίες είτε τηρούνται απ όλους είτε δεν υπάρχουν συμφωνίες» είπε ο κ. Τσίπρας υπενθυμίζοντας ότι το καλοκαίρι η Ελλάδα στη συζήτηση για το νέο μνημόνιο βρέθηκε «στο απόσπασμα» λόγω των κοινών κανόνων.

«Εχει συμβεί κάτι ακόμη χειρότερο να αποφασίζουν οι ηγέτες και αυτές οι αποφάσεις να ακυρώνονται από τις αποφάσεις παρασυνάξεων και των αρχηγών της αστυνομίας όχι μόνο κρατών της ΕΕ αλλά και μη μελών» ανέφερε εννοώντας σαφώς την σύνοδο της Βιέννης.

Καταφέρθηκε ευθέως κατά της Αυστρίας για την « παρασύσκεψη» όπως είπε και ξεκαθάρισε πως  δεν νοείται λύση χωρίς τη συμφωνία όσων τους αφορά άμεσα.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να απαιτήσει στο εξής να συμπεριφέρονται υπεύθυνα όπως υπεύθυνα συμπεριφερόμαστε εμείς» υπογράμμισε και έστειλε το μήνυμα « δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά».

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συναινέσει από δω και στο εξής σε συμφωνίες αν δεν υπάρξει υποχρεωτικός διαμοιρασμός των βαρών στα κράτη μέλη» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος σημείωσε οτι δεν θα γίνει αποδεκτή η μετατροπή της χώρας σε μια μόνιμη αποθήκη ψυχών

«Δεν θα ανεχθούμε ότι μια σειρά από χώρες θα φτιάχνουν τείχη αλλά ότι δεν θα δέχονται να μοιραστούν το βάρος» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει την σύγκληση του συμβουλίου αρχηγών πριν από την σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας στις 7 Μαρτίου για τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και σύγκλιση.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν είναι χωρίς συμμάχους στην προσπάθεια της ενώ επέσεισε τον κίνδυνο να υπάρξει επέλαση του σκοταδισμού στην Ευρώπη.
Αρέσει σε %d bloggers: