Απρ 23 2017

7 χρόνια από το Καστελόριζο!

Σαν σήμερα 23 Απριλίου του 2010, ο  ΓΑΠ ανακοίνωσε την καταδίκη της πατρίδας μας από το Καστελόριζο.  Είχε πάρει την σκυτάλη από τον Καραμανλή  που (με ΥΠΟΙΚ  τους Αλογοσκούφη  Παπαθανασίου)-έντρομος μπροστά στην συμφορά την κοπάνησε.

Πρόλαβε όμως σε ελάχιστο χρόνο να τα είχε κάνει με τον Παπακωνσταντίνου και τους Παπανδρεϊκους (Σαχινίδη, Ξυνιδη, Ραγκούση, Διαμαντοπουλου κ.α),  τόσο μαντάρα που η χώρα κατέρρευσε

Λίγοι είχαν καταλάβει τι γίνονταν τότε σε επίπεδο κοινωνίας.

Από την μια τα ΜΜΕ  που τρέφονταν απο το ΠΑΣΟΚ πανηγύριζαν γιατί ο Παπανδρέου έφερε τον μηχανισμό διάσωσης ενώ τα ΜΜΕ που έτρωγαν από την ΝΔ σιωπούσαν.

Στο ΠΑΣΟΚ, που το έβλεπα  ως blogger δημοσιογραφικά  εκ των έσω, και στην ΝΔ   κανείς  δεν μιλούσε ή και δεν ήξερε. Όλοι θεωρούσαν οτι ο Παπανδρέου ειχε 1-2 τετραετίες εμπρός του.
Ο Χρυσοχοίδης που δεν διάβασε το Μνημόνιο  άνηκε στο 99.99% των στελεχών και μελών του που έκαναν το ίδιο. Απλά εκείνος ειχε  την απρονοησία να το δηλώσει  για να αθωωθεί όταν η κοινωνία  όρμησε να  τους πνίξει

Χρειάστηκε όμως να περάσει ένας χρόνος για να οργανωθεί κάποια αντίσταση. Φτάσαμε τελικά  στις  πλατείες των αγανακτισμένων. Η κοινωνία έστριψε αριστερά συντηρηθήκαμε  και καταλήξαμε  στην αναμονή για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσιπρα.

Περιμέναμε για να προδοθούν οι αγώνες τόσων χρόνων.

Πολλά ψέματα ειπωθήκαν από τότε και συνεχίζουν να λέγονται.  Ο Παπανδρεου τον  ο Παπαδημος, ο Σαμάρας,  ο Τσιπρας και ο Κυριάκος υπόσχονται τα ίδια πράγματα από τότε.

Ως πρωθυπουργοί δηλώνουν πως προσπαθούν να βγάλουν την χώρα από τα Μνημόνια υπογράφοντας νέα,  ενώ καταγγέλλουν τα Μνημόνια των προηγούμενων.

Συμπληρώσαμε 7ετία πολιτικής ανωμαλίας και  η ποιοτική διάφορα  ειναι  ότι  αριστερά τύπου ΣΥΡΙΖΑ-Ριζοσπαστική  ξεπαρθενεύτηκε και δεν φαντάζει πλέον ως λυση.

Η κομουνιστική  αριστερά -όλοι το καταλάβαμε- δεν θέλει να γίνει η Λύση.  Δεν ειναι ικανή για τα μεγάλα προτιμα το μικρομάγαζο και τον μικροαστισμός

Αναζητείται η μια νέα αριστερά σαφώς πιο πατριωτική από τις δυο άλλες.

Μια αριστερά η οποία  μόλις ψηλαφίζεται και περιγράφεται με όρους «μέτωπο» αλλά και  ως περιεχόμενο και ως πρόσωπα.

Αρέσει σε %d bloggers: