Απρ 30 2017

Πειρατές ΛΑΕ και πολίτες άνοιξαν τα διόδια στην Ελευσίνα

Με πρωτοβουλία του Κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α (Αλληλεγγύη – Ανυπακοή – Ανατροπή) και με την στήριξη και συμμετοχή της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε), του »Μέτωπου Νίκης  και εκπρόσωποι του Κόμματος Πειρατών και άλλων φορέων και πολιτών, το Σάββατο (29/4) άνοιξαν ειρηνικά τα διόδια της Ελευσίνας και περνούσαν ελεύθερα, χωρίς να πληρώνουν, πάνω από δύο ώρες τα αυτοκίνητα.

Η συμβολική αυτή κινηματική δράση εγινε δεκτή από τους πολίτες με ενθουσιασμό, Κάποιού κόρναραν πανηγυρικά με το πέρασμά τους από τα διόδια, χαιρετούσαν με το σύνθημα της νίκης, έκαναν ανάρπαστα τα φυλλάδια και προέτρεπαν τους πολίτες  να συνεχίσουν την προσπάθειά τους μέχρι το τέλος.
Στην  ενέργεια -που ήδη  προβάλλεται ως απάντηση στα εγκαίνια και τις γιορτές που στήνει  η κυβέρνηση με αφορμή τον άνοιγμα νέων δρόμων και διοδίων- συμμετείχαν  ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παν. Λαφαζάνης ο   Δημ. Στρατούλης, ο Στ. Λεουτσάκος, η Δέσπ. Σπανού, ο Παν. Μαντάς, ο Τ. Μαυρόπουλος, ο Βασ. Πριμικήρης, η  Μ. Μπαρσέφσκι κ.ά.

Το παρόν έδωσαν, επίσης, η Ραχήλ Μακρή, επικεφαλής του «Μετώπου Νίκης», ο Θανάσης Γούναρης από το Κόμμα Πειρατών και ο Τάσος Καραγιώργος από τα ΑΛ.ΑΝΥ.Α, ψυχή της προσπάθειας και της πρωτοβουλίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Στη διάρκεια της δράσης »ελεύθεροι δρόμοι χωρίς μπάρες», ο Παν. Λαφαζάνης έκανε στα μέσα ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:
»Θέλουμε ελεύθερους δρόμους, χωρίς μπάρες και πανύψηλα διόδια και μάλιστα κάθε λίγα χιλιόμετρα.

Οι πολίτες πληρώνουν ακριβά τέλη κυκλοφορίας, δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν από πάνω και πολλαπλά πανύψηλα »τέλη» αυτοκινητοδρόμων.

Σε λίγο, αν δεν έχει συμβεί ήδη, τα ταξίδια θα γίνουν είδος πολυτελείας και οι εθνικοί δρόμοι θα συνιστούν ασφαλτοστρωμένο αξιοθέατο απαγορευτικό για διέλευση.’‘

 

Αρέσει σε %d bloggers: