Ιούν 16 2017

Συριζοφιλελέ συμφωνία για το χρέος

Απόλυτα ενταγμένη στις καπιταλιστικές ανάγκες, τις αγορές και τις σκοπιμότητες των ισχυρών δανειστών ειναι η συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση μαζί τους. Μια συμφωνία  πρότυπο νεοφιλελευθερισμού και ταυτόχρονα απόλυτα αποδεκτή και στο εσωτερικό του  ΣΥΡΙΖΑ.

Μα εξέλιξη που αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο αυτοσχεδίαζε την εποχή του αντιμνημονίου και δεν είχε πρόγραμμα, αλλά ούτε καν μια στοιχειώδη ιδεολογική

συγκρότηση ώστε τα μέλη του να μπορουν  να αντιληφθούν τα  αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα του ελληνικού Λαού και των δανειστών και να μην πορεύονται  άπλα σαν υπνωτισμένοι  γύρω από πολιτική περί…  γραβάτας.

Κατά τα λοιπά συμφωνήθηκαν πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και τουλάχιστον 2% μέχρι το 2060 μέσω των οποίων  θα πληρωθεί το χρέος. Το eurogroup μιλά για μία δημοσιονομική τροχιά που είναι συμβατή με τις δεσμεύσεις της Ελλαδας στο Ευρωπαϊκό δημοσιονομικό πλαίσιο.
 Η υπόσχεση για το χρέος ειναι για μετά το τέλος του προγράμματος: «Το Eurogroup υπενθυμίζει ότι είναι έτοιμο να εφαρμόσει μια δεύτερη δέσμη μέτρων για το χρέος στο βαθμό που είναι αναγκαίο για την επίτευξη των προαναφερθέντων στόχων του GFN, σύμφωνα με τη δήλωση της Eurogroup της 25ης Μαΐου 2016
Στο τέλος του προγράμματος, υπό την προϋπόθεση της επιτυχούς εφαρμογής του και στο βαθμό που είναι αναγκαίο, θα εφαρμοστεί αυτή η δεύτερη δέσμη μέτρων».Αρέσει σε %d bloggers: