Ιούν 17 2017

Bruegel: Το Eurogroup δεν άλλαξε τίποτα για τις αγορές

Είτε θα γίνει Μείωση χρέους ή νέο μνημόνιο

Επικεφαλής οικονομολόγος του Bruegel: Το Eurogroup δεν άλλαξε τίποτα για τις αγορές

«Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές με βιώσιμα επιτόκια», εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος του Bruegel Ζολτ Νταρβάς

«Η συνεδρίαση του Eurogroup δεν άλλαξε τίποτα» δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής οικονομολόγος του Bruegel Ζολτ Νταρβάς. «Το αποτέλεσμα του ήταν αυτό που αναμενόταν. Ενέκρινε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, συμφώνησε στην εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, η οποία θα είναι λίγο μεγαλύτερα από αυτή που αρχικώς περιμέναμε», σημειώνει ο ίδιος.

«Σχετικά με το χρέος, απλώς επιβεβαίωσε αυτό που το Eurogroup και πολλοί υπουργοί Οικονομικών είχαν υποστηρίξει νωρίτερα, ότι τα μέτρα ελάφρυνσης θα αποφασιστούν πολύ κοντά στο τέλος του προγράμματος, το πιθανότερο την άνοιξη ή το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς», ανέφερε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον «Αθήνα 984» και στον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγεωργίου.

Ο κ. Νταρβάς παρουσίασε το σκεπτικό του ως εξής: «Κατά βάση το Eurogroup δεν έχει αλλάξει κανένα από τα πιθανά μελλοντικά σενάρια και συνεχίζω να είμαι πεπεισμένος ότι κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές με βιώσιμα επιτόκια. Τα επιτόκια θα είναι αρκετά υψηλά. Συνεπώς, ή μία σημαντική ελάφρυνση χρέους πρέπει να προκύψει την επόμενη χρονιά ή το Eurogroup πρέπει να ενεργοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας».Αρέσει σε %d bloggers: