Ιούλ 02 2017

Σοιμπλε: Αν το ΔΝΤ με τις αρνητικές του προγνώσεις δικαιωθεί, θα πρέπει η Ελλάδα να λάβει νέα μέτρα στο τέλος του προγράμματος.

Αν όχι, όπως προβλέπει η αισιόδοξη πρόγνωση της κυβέρνησης και των θεσμών, τότε δεν θα χρειαστούν.Ο Σόιμπλε «κάρφωσε» τον Τσίπρα: Αυτός αποφάσισε να προστατεύσει τους εφοπλιστές

Ερωτηθείς για το θέμα του χρέους, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ  σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» θεωρεί ότι δεν είναι πρόβλημα αυτή τη στιγμή καθώς η χώρα δεν πληρώνει χρεολύσια για μεγάλη περίοδο και έχει χαμηλά επιτόκια. Μελλοντικά, αναφέρει, το χρέος ίσως καταστεί πρόβλημα για τη Ελλάδα και τότε πρέπει να συζητηθεί.

«Αν εστιάσει τώρα η συζήτηση στο χρέος, το οποίο δεν αποτελεί πρόβλημα για τα επόμενα χρόνια, τότε ξεχνάει κανείς να κάνει αυτό που είναι αναγκαίο, δηλαδή να εφαρμόσει τι απαραίτητες για τη Ελλάδα αλλαγές. Με τα μέτρα που ψήφισε η ελληνική Βουλή τις τελευταίες εβδομάδες έγιναν μεγαλύτερα βήματα από ότι στο παρελθόν. Για αυτό οι οίκοι αξιολόγησης βελτίωσαν την εκτίμηση τους για την Ελλάδα», αναφέρει.

Ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει ότι η όποια συζήτηση για το χρέος θα γίνει από το καλοκαίρι του 2018. «Αν το ΔΝΤ με τις αρνητικές του προγνώσεις δικαιωθεί, θα πρέπει η Ελλάδα να λάβει περισσότερα μέτρα στο τέλος του προγράμματος. Αν όχι, όπως προβλέπει η αισιόδοξη πρόγνωση της κυβέρνησης και των θεσμών, τότε δεν θα χρειαστούν. Ας υλοποιήσουμε το πρόγραμμα και μετά βλέπουμε τι θα έχει επιτευχθεί», συμπλήρωσε.Αρέσει σε %d bloggers: