Ιούλ 15 2017

Λαπαβίτσας: Η μόνη πραγματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ήμασταν εμείς!

Στην συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου του 2015 -η οποία δρομολόγησε την συνθηκολόγηση- στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσαμε κατά. Αν ο Τσιπρας την έφερνε στην Βουλή θα έχανε την δεδηλωμένη.

Στην αποκαλυπτική συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS 103,6 ο κ. Λαπαβίστας εξέφρασε την απαισιοδοξία του αναφορικά με το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο plan b του Γιάνη Βαρουφάκη, υπογράμμισε πως ουδέποτε το είχε φέρει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και  ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η χώρα βγαίνει από

το καθεστώς επιτήρησης υπερβολικού ελλείμματος, αλλά θα παραμείνει στην επιτήρηση για πάρα πολλά χρόνια, την έχουμε «αγκαλιά», δεν πρόκειται να μας αφήσει.

Η οικονομία θα παρουσιάσει κάποιους θετικούς δείκτες, μετά από χρόνια συμπίεσης και είναι φυσικό, γιατί κάποιοι ανέβαλαν επενδυτικά ή καταναλωτικά σχέδια. Μεσοπρόθεσμα, δεν υπάρχει καμία απολύτως προοπτική «έκρηξης» των επενδύσεων. Στην καλύτερη περίπτωση, το επόμενο διάστημα θα έχουμε μέτριες αποδόσεις στην οικονομία, όχι αναπτυξιακή έκρηξη, όπως λένε»

«Ήταν ανάγκη ο Τσίπρας να γυρίσει όλη την Ελλάδα και να υποσχεθεί λαγούς με πετραχήλια; Είναι έντιμη αριστερή πολιτική αυτή; Γι’ αυτό κάναμε όλη τη φασαρία; Για να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ μνημόνια;», διερωτήθηκε στη συνέχεια ο πρώην βουλευτής.

Ερωτηθείς αν γνώριζε ο ίδιος το σχέδιο Βαρουφάκη και αν είχε παρουσιαστεί στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαπαβίτσας απάντησε: «Με τον κ. Βαρουφάκη, όσο καιρό ήμουν βουλευτής, είχαμε μία ανταλλαγή απόψεων επί 10 λεπτά, στο κυλικείο της Βουλής, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν μου είπε τίποτα σχετικό.

Ποτέ δεν παρουσίασε το σχέδιό του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είχε παρουσιαστεί στην Κ.Ο. θα είχε γίνει μύλος!

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στην Κ.Ο. και μας ενημέρωσε ως όφειλε, γιατί ήταν υπουργός Οικονομικών, για την πορεία των διαπραγματεύσεων, όχι για παράλληλο νόμισμα.

Δεν ξέρω το θυμόταν ή τι κατάλαβε ο Αλέξης Μητρόπουλος, αλλά σχέδιο παράλληλων πληρωμών δεν μας είχε παρουσιαστεί ποτέ. Πληροφορήθηκα κατόπιν εορτής το σχέδιο Βαρουφάκη, όταν άρχισε να δημοσιοποιείται από τον ίδιο»

Το σχέδιο Βαρουφάκη ήταν για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρό.Αρέσει σε %d bloggers: