Σεπ 30 2012

Ο ΓΑΠ επινόησε το πραξικοπημα

Πως ο Παπανδρέου αυτοσχεδίασε ένα δήθεν πραξικόπημα για να περάσει την λύση του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα – Τι απαντά η ΕΥΠ για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ Παπανδρέου φέρεται να είχε επινοήσει μία απειλή στρατιωτικού πραξικοπήματος για να δικαιολογήσει το δημοψήφισμα αναφέρει η Λιμπερασιόν»
«Μία απειλή στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Ελλάδα;» Αυτό βεβαίωσε στους εταίρους του στην ευρωζώνη ο Γιώργος Παπανδρέου, την Τετάρτη το βράδυ στις Κάννες, για να δικαιολογήσει την έκκλησή του, τη ∆ευτέρα, για ένα δημοψήφισμα σχετικά με το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης. Επί της ουσίας, θα έπρεπε να υπονομευθούν οι δραστηριότητες συνωμοτών με την απ’ευθείας έκκληση της ετυμηγορίας του λαού. δεδομένου ότι αυτό το σενάριο είναι αληθές  το ΚΥΣΕΑ είχε συνεδριάσει την προηγουμένη, ημέρα Τρίτη, υπό την προεδρία του Έλληνα πρωθυπουργού για την καθαίρεση των τεσσάρων αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων και άλλων περίπου δώδεκα ανώτερων αξιωματικών. Υπεύθυνοι που είχαν τοποθετηθεί σε αυτές τις θέσεις από τη Ν∆ αντικαθίσταντο τώρα από πρόσωπα που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ.

Η Ελλάδα πέρασε λοιπόν ξυστά από μία νέα δικτατορία των συνταγματαρχών (1967- 1974);
Ούτε η Άγκελα Μέρκελ, ούτε ο Νικολά Σαρκοζύ, ούτε η Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά ούτε και οι άλλοι Ευρωπαίοι ιθύνοντες που παρευρίσκοντο στο δείπνο δεν πίστεψαν σε αυτό ούτε για μια στιγμή. Τα λόγια αυτά έγιναν αποδεκτά με αναστεναγμούς εκνευρισμού. Και δικαίως. Ο στρατός είναι τίμιος και δεν αποτελεί πνέον πια απειλή για τη δημοκρατία.
Προπαντός οι συνθήκες απέχουν πολύ από το να δικαιολογήσουν μία τέτοια πράξη. Εν συνεχεία, η καθαίρεση των επί κεφαλής του στρατού είχε προβλεφθεί αρκετούς μήνες πριν –ο στρατός είναι μία πολιτική υπόθεση στην Ελλάδα και κάθε κυβέρνηση τοποθετεί τους δικούς της ανθρώπους, κάτι που δεν είχε κάνει ακόμη το ΠΑΣΟΚ-, ο Παπανδρέου απλώς το χρησιμοποίησε ως εργαλείο για να δραματοποιήσει την κατάσταση.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πηγές μας, παρουσίασε μία άλλη δικαιολογία: ζητώντας δημοψήφισμα ήθελε να αναγκάσει την αντιπολίτευση της δεξιάς να αποδεχθεί το ευρωπαϊκό σχέδιο. Τέλος, μένοντας από επιχειρήματα, αναφέρθηκε στην κατάσταση των ελληνικών τραπεζών «οι οποίες δεν θέλουν να επανεθνικοποιηθούν». Και σε αυτό βρίσκεται αναμφίβολα η πραγματική εξήγηση της παρτίδας πόκερ του Γιώργου Παπανδρέου: η απομείωση κατά 50% του ελληνικού χρέους θα αναγκάσει το EFSF να προχωρήσει στην επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών κατά 30 δις ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΥΠ έχει ως εξής:

Επί προηγούμενης Διοίκησης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε ενημέρωσε τον τότε Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για ενδεχόμενο πραξικόπημα.
Επίσης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε έγινε αποδέκτης από άλλη Αρχή σχετικών Πληροφοριών, ώστε να προβεί στις από το νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.
Ακόμη είναι πρόωρο να εξαχθούν τα όποια συμπεράσματα, αν μη τι άλλο όμως η άμεση αναφορά στον κίνδυνο πραξικοπήματος, το οποίο φέρεται να αποφεύχθηκε στο «παρά 5’», από μόνη της αρκεί για να προκαλέσει αίσθηση, ειδικά στη δεδομένη κοινωνικοοικονομική και πολιτική συγκυρία για τη χώρα.

www.bankingnews.gr

 

 

 

5 Σχόλια

1 ping

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

 1. Reblogged this on ΕΠΑΜ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

  • iconology2009 on 30 Σεπτεμβρίου 2012 at 00:42

  Αυτή είναι η ψεύτικη είδηση απ’το παρελθόν αλλά σας έχω μια αληθινή απ’το μέλλον: http://iconology2009.wordpress.com/2012/09/29/%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%AF/

  • fopgap on 30 Σεπτεμβρίου 2012 at 12:47

  ΕΙΠΑΜΕ : ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ!!

  • zulu on 30 Σεπτεμβρίου 2012 at 14:36

  «Έχουμε να κάνουμε με μια ατελής αστική τάξη..» μάθε πρώτα στοιχειώδη γραμματική κι ύστερα τα υπόλοιπα υποψιασμένα ελληναράδικα.

 2. το πραξικόπημα συνετελείται ήδη……………

 1. […] Via papaioannou-giannis.net Rate this:Share this:FacebookTwitterEmailMorePrintRedditDiggStumbleUponLike this:LikeBe the first […]

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: