«

»

Απρ 26 2017

Πιθανή η συνεργασία ΛΑΕ με Πλεύση Ελευθερίας!

Ζωή Κωνσταντοπούλου: πρώτιστο καθήκον είναι η σύμπραξη με κοινωνία και πολίτες!

Ο αγώνας της “Πλεύσης Ελευθερίας” για να ανατραπεί η μνημονιακή κυβέρνηση και να αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα αλλά και να αλλάξει το κλίμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο συνεχίζεται, όπως δηλώνει, η επικεφαλής του κινήματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία επισκέφθηκε το Βόλο στο πλαίσιο οργανωτικών διαδικασιών αλλά και για να διαβεβαιώσει του κατοίκους του μαρτυρικού χωριού της Δράκειας, ότι η μάχη για τις γερμανικές αποζημιώσεις θα συνεχιστεί.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα συνοδευόμενη από τον δημοτικό σύμβουλο Βόλου και μέλος της παράταξης Μαργαρίτη Πατσιαντά, το μέλος Γιάννη Κάϊρα όπως και τα στελέχη του κόμματος Διαμαντή Καραναστάση και Πασχάλη Τσαρούχα, εξήγησε ότι η κινηματική συγκρότηση συνεχίζεται σε δύο βήματα, ένα προπαρασκευαστικό μέσα στο Μάιο και ένα ανοιχτό γενικό μέσα στον Ιούνιο, και απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να συμπράξουν, ενώ τόνισε ότι η συνδρομή των μελών από το Βόλο είναι ουσιαστική.
Τον Ιούνιο, του 2017 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή διαδικασία με συμμετοχή των πολιτών ώστε να οργανωθεί  η γενική ανυπακοή για να πέσει η μνημονιακή κυβέρνηση. Θα προηγηθεί μέσα στον Μάιο προπαρασκευαστική, οργανωτική συνάντηση εργασίας.

Συνέργειες με τους πολίτες και όχι απαραίτητα με πολιτικές δυνάμεις

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, όμως τόνισε ότι πρώτιστο καθήκον είναι η σύμπραξη με κοινωνία και πολίτες, ενώ υπάρχουν πεδία συμπράξεων και κοινών πρωτοβουλιών.

«Αυτό διαφορετικό από εμμονή να περιχαρακωθεί η μάχη κατά του καθεστώτος και να εμφανιστεί ως μάχη κάποιων παλιών ή νέων πολιτικών δυνάμεων. Η δύναμη του λαού θάλασσα και πρέπει να ηττηθούν αυτοί που επιχειρούν να τη βάλουν σε ποτήρι», τόνισε.

Στο όνομα του πολιτισμού ξεπλένονται εγκλήματα

Επιπλέον κατήγγειλε το γεγονός ότι η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων για τις θηριωδίες των ναζί στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, έχει ατονήσει με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο να τονίζει ότι η χώρα μας δεν θα διεκδικήσει μονομερώς τις γερμανικές αποζημιώσεις που ανέρχονται σε 340 δις, ευρώ τουλάχιστον. “Κι αυτό στα εγκαίνια της έκθεσης “Ντοκουμέντα 14” που εγκαινίασε ο Γερμανός πρόεδρος Σταϊνμάγιερ λέγοντας ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι ηθικά ανοιχτό αλλά όχι επί της ουσίας. Η έκθεση αυτή που διεξάγεται στο όνομα του πολιτισμού, στην ουσία μέσω αυτής επιχειρείται ξέπλυμα των εγκλημάτων των ναζί και συνοδεύεται από πολλές προκλητικές επιλογές που εμφανίζονται ως τέχνη” τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου. Όπως είπε «είναι αδιανόητο ότι αναρτώνται πορτρέτα του Χίτλερ και σβάστικες, κάτι που δεν γίνεται ποτέ στη Γερμανία, ενώ εμφανίζονται πρόβατα βαμμένα άσπρα – μπλε ως έργο τέχνης. παρουσία και της δικής μας υπουργού Πολιτισμού, που έδωσε τα διαπιστευτήρια υποταγής της».

Αλλαγή κλίματος σε ευρωπαΪκό επίπεδο
Επιπλέον συντάχθηκε με τις θέσεις του Ζαν Λυκ Μελανσόν οι Γάλλοι πολίτες να μην υποκύψουν στον εκβιασμό Μακρόν ή Λεπέν, καθώς και οι δύο είναι κακές επιλογές για την προεδρεία της χώρας. Τόνισε ότι γεννιέται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ένα κίνημα που δρα, αντιδρά και παρεμβαίνει στο όνομα των πολιτών και όχι των κομματικών μηχανισμών. “Αυτή η ανυπότακτη λαοθάλασσα μπορεί να ανατρέψει το σύστημα. Μπορεί να μην έγινε προχθές, αλλά είναι μπροστά μας και αναφορικά με το δικό μας κίνημα και άλλα, η μάχη αυτή θα δοθεί με όλες μας τις δυνάμεις και αυτές που δρουν σε πανευρωπαΪκό επίπεδο” εξήγησε.

Πληροφ:  www.ert.gr

 

 

 

1 Σχόλιο

  1. makis

    ΜΑΚΑΡΙ. ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ »ΩΡΑΙΑ». ΣΥΡΙΖΑ 3% ΣΤΙς ΕΠΟΜΕΝΕς ΕΚΛΟΓΕΣ

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: