«

»

Μαΐ 20 2017

Αντί για συμφωνία για το χρεος το Βερολίνο κατάγγειλε την ΕΛΣΤΑΤ στην Κομισιόν

Λίγες  ώρες μετά την ψήφιση  των νέων υφεσιακών μέτρων -και ενώ η κυβέρνηση περίμενε  «θετική» ανταπόκριση στην γενναία υπόκλιση που έκανε στην Γερμανική Ευρώπη- το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ με επιστολή στην Κομισιόν  μιλά για λανθασμένα  στοιχεία  και ζητά από την επιτροπή να διορθώσει γρήγορα το «στατιστικό χάος» που επικρατεί στην Ελλάδα. Την επιστολή φέρνει στο φως το Der Spiegel

Το γερμανικό περιοδικό  αναφέρεται στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, κάνοντας λόγο για επιστολή του Βερολίνου στην Κομισιόν.
«Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ζήτησε από την Κομισιόν να διορθώσει γρήγορα το στατιστικό χάος που επικρατεί στην Ελλάδα. Δεν νοείται, οι χώρες – δανειστές να προετοιμάζουν το δρόμο για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, την ώρα που η ΕΛΣΤΑΤ ακόμη εργάζεται με αναξιόπιστο τρόπο, ανέφερε σε επιστολή του ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών και υπεύθυνος για θέματα Ευρώπης Τόμας Στέφεν», σημειώνεται στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού.

«Είναι παράλογο, βοήθεια δισ. ευρώ να καταβάλλεται στη βάση λανθασμένων μαθηματικών στοιχείων», τονίζει το Der Spiegel, σε συνέχεια της κριτικής που ασκήθηκε εκ νέου στην Ελλάδα για την ΕΛΣΤΑΤ στις αρχές της εβδομάδας, υπενθυμίζοντας τέλος ότι «τα εξωραϊσμένα στατιστικά στοιχεία ήταν ένας λόγος για τον οποίο η Ελλάδα μπήκε με μη αξιόπιστο τρόπο στη νομισματική ένωση».

Με πληροφορίες από DWΑρέσει σε %d bloggers: