Ιούλ 08 2017

Τα ζόμπι του καπιταλισμού διαδηλώνουν στην σύνοδο των G20 στο Αμβούργο (video)

 Η διήμερη σύνοδος των G20 στο Αμβούργο ξεκινησε την Παρασκευή, εν μέσω μιας πρωτόγνωρης κοινωνικής έντασης

Πλήθος κόσμου και ακτιβιστές οργανώσεων  συμμετέχουν σε διαδηλώσεις ενάντια παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ. «Ο καπιταλισμός θα πεθάνει, εσύ αποφασίζεις πότε», έγραφε ένα πανό στην ταράτσα του

Rote Flora (κόκκινο λουλούδι), ενός παλιού θεάτρου που από το 1989 λειτουργεί ως κατάληψη. Μια από τις συγκεντρώσεις «υποδοχής» των ηγετών της G20 στέλνει σαφές μήνυμα: «Καλώς ήρθατε στην κόλαση»

Εδώ και μέρες στην πόλη επικρατεί ένταση και αναταραχή ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, περίπου 18.000, έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να εμποδίσουν όσες συγκεντρώσεις κρίνονται «παράνομες». Το βράδυ της Τρίτης η αστυνομία επιτέθηκε με αντλίες νερού και χημικά σε διαδηλωτές, που είχαν στήσει σκηνές για να περάσουν τη νύχτα σε ένα πάρκο της συνοικίας Αλτόνα, ενώ διέλυσε και άλλες συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης για «παρακώληση συγκοινωνιών».

Μια εντυπωσιακή και ιδιαίτερα συμβολική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από μια γερμανική καλλιτεχνική ομάδα, την «1000 Gestalten», η οποία διοργάνωσε την πορεία των «ζόμπι» στο κέντρο της Γερμανικής πόλης. Οι συμμετέχοντες, καλυμμένοι με κρίζα σκόνη, περιφέρθηκαν στους δρόμους. Στο τέλος συγκεντρώθηκαν όλοι στο ίδιο σημείο, πέταξαν τα ρούχα τους και άρχισαν να κινούνται κανονικά, στέλνοντας ένα μήνυμα  για την «απελευθέρωση των αποχαυνωμένων πολιτών»

πληροφορίες TVXSΑρέσει σε %d bloggers: